Spotlight: digitaliseren van LP’s of bandjes

Primair zijn wij een opnamestudio, maar op onze website beweren we dat wij echt alles kunnen opnemen! Dat is nogal wat. Hierbij wil ik een van onze overige services onder de aandacht brengen: Het digitaliseren van muziek. Hier een korte uitleg in klare taal.

Geluid is per definitie altijd analoog, alleen de manier waarop het wordt opgeslagen kan zowel analoog als digitaal zijn. De langspeelplaat of het cassettebandje zijn voorbeelden van geluidsdragers waarop de informatie (muziek) analoog is opgeslagen.

Op deze analoge geluidsdragers staat als het ware een een lijn (golf) “getekend” waarin de informatie van de muziek is opgeslagen. Een analoog naar digitaal-omzetter analyseert deze golf 44.100 keer per seconde en slaat de vorm van de golf op in nulletjes en eentjes. Deze kunnen vervolgens opgeslagen worden op digitale geluidsdragers zoals een computerbestand of op CD.

digitaal

 

Als de muziek wordt afgespeeld door je computer of CD-speler, dan worden de nulletjes en eentjes weer omgezet in een benadering van de originele golf. Het blijft een benadering, omdat er gaandeweg altijd informatie verloren raakt.

Dit is een goede rede om juist ons je LP’s en bandjes te laten omzetten. In een studio is de analoog naar digitaal-omzetter van hoge kwaliteit. Ook hebben wij de mogelijken om eventuele ruis en/of tikken uit de opname halen. We maken een index op de CD zodat je naar de afzonderlijke nummers kan “skippen”.

En om de naam Cassette Culture eer aan te doen, willen we ook je CD’s omzetten naar cassettebandje. U vraagt, wij draaien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s