Waarmee het allemaal mee begon… Minidisc Culture?

Bij het opruimen van de zolder kwam ik een apparaat tegen wat zeer belangrijk was voor de wording van mijn opnamestudio.

In 2002 speelde ik bas in een bandje waarbij ik graag de repetities wilde opnemen. De Minidisc was al jaren “uit”, maar het was het enige draagbare apparaat dat ik in huis had waarmee ik audio kon opnemen. Een standaard dynamische headsetmicrofoon kon de geluidsdruk in de oefenruimte niet aan. Al gauw kocht ik mijn eerste mengpaneel en twee condensatormicrofonen ter vervanging. Maar de Minidisc bleef! Cassette Culture was geboren met de enige echte Sharp MD-SR60 als kloppend hart!

IMG_0163-1024x768

Hij hangt bij elkaar met tape. De voedingsadapter (niet origineel) heb ik meerdere malen moeten bewerken met een soldeerbout. Maar… alles werkt nog!

Gelukkig was ik deze Minidisc recorder vergeten op het moment dat ik een naam voor de studio verzon, want zeg nou zelf: Minidisc Culture klinkt écht niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s